čtvrtek 24. listopadu 2016

Ztracená a znovu nalezená


zdroj
Některé knihy mají nic neříkající úvod, který neurazí ani nenadchne, ale Ztracená svým úvodem zaujme okamžitě. A pak už se jen nabalují další a další neskutečné situace, které vás, až ohromí. Jde o šokující příběh, který budete hltat. Čekají vás opravdu šťavnatá tajemství, dozvíte se i to, co nechcete.

„Lidé lžou, aby přikrášlili pravdu, ne aby se očernili.“

Příběh nás zavede na malý Christiansův ostrov, kde žije Louisa se svoji láskou spisovatelem Joachimem, obklopena mořem a klidem. Louisa vede prostý život, je majitelkou kavárny, práce ji baví i v soukromí je spokojená. Vše se, ale změní nezvanou návštěvou z vnitrozemí.

pátek 18. listopadu 2016

Cech objevitelů

Oficiální anotace:
Na pozadí konzervativního klubu gentlemanů ze starého světa funguje tajná organizace dobrodruhů, Spolek objevitelů, kteří neohroženě cestují do těch míst, kde světlo ustupuje do stínu, aby se zmocnili mýtu. Hledají tajemství skryté v pohořích, ztracené v pouštích, pohřbené na mořském dně a zamrzlé hluboko v ledu. Cílem je odhalit tajemství, které leží za hranicemi tohoto světa. 

Kniha je opravdu nepřehlédnutelná, ať už svoji váhou nebo tloušťkou (se svými téměř 800 stránkami je to opravdový buřtík).  Ale nepřehlédnutelná je především svojí grafikou. Celkový design je prostě dokonalý. Já osobně jsem dlouho prohlížela jednotlivé kapitoly a kochala se ilustracemi. To se opravdu téměř nevidí. Už samotné zežloutlé stránky jsou propracované a mám pocit, že čtu něco starého, tajemného a kouzelného. Nádhera.

čtvrtek 10. listopadu 2016

I z nepřátel se mohou stát milenci

Podle anotace jsem si řekla, že by se mi kniha mohla líbit, ale nečekala jsem, že mě tak pohltí. Tenhle román z finančního prostředí je neskutečně čtivý. Mezi hlavními hrdiny to vyloženě jiskří, celý děj je protkán tajemstvím, pomstou, ale i vášnivou láskou. Erotické scény jsou už jen třešničkou na dortu. Pokud máte rádi romantiku, tato kniha vás prostě nemůže zklamat. ;-)

Hlavní hrdina David Hammer je mladý, pohledný, arogantní, charismatický vizionář a zbohatlík s drsnými lokty (tak trochu zlý hoch finančního světa).

„Jako by se Bůh jednoho rána probudil ve skvělém rozmaru a rozhodl se, že jednoho muže obdaří úplně vším.“

úterý 8. listopadu 2016

Co mě zaujalo v listopadu

I v listopadu jsem objevila několik kousků, které bych si ráda přečetla. :)

Pasažérka


zdroj

Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc! 

Téma cestování v čase mám hrozně ráda. Mohu doporučit Strážce času nebo sérii Strážci minulosti.


Illuminae


zdroj
Je rok 2575 a dvě korporace válčí o planetu, která je stěží víc než kusem ledu na okraji galaxie. Škoda že nikoho nenapadlo varovat její obyvatele. Když se ráno probudí uprostřed ohnivého pekla, Kady a Ezrovi nezbývá nic jiného než se přes celou planetu dostat na jediné bezpečné místo, kde proběhne evakuace.

Kniha, na kterou narážím téměř denně na všemožných stránkách a několika blogů. A vypadá parádně.

sobota 5. listopadu 2016

Přečtené knihy - říjen

Ve škole nám odpadlo několik hodin, takže jsem měla více času na čtení a to se projevilo na počtu přečtených knih. V říjnu jsem jich zvládla 7, takže o tři více než v předcházejícím měsíci. A navíc jsem měla štěstí na skvělé tituly, kromě jedné knihy jsem byla nadšená. A dlouho jsem přemýšlela nad výsledným pořadím.

1. místo Skleněný trůn


Nakonec jsem nechala vyhrát skvělou Sarah J. Maasová, která se oficiálně stala mojí oblíbenou autorkou. Snad se brzy dostanu k dalším dílům série. 
Hlavní hrdinka Celaena je zároveň obávanou vražedkyní, která si odpykávala trest v neblaze proslulých dolech, kde nikdo dlouho nepřežije otřesné podmínky a příšernou dřinu. Dostane nabídku, která se neodmítá a tak se pouští do soutěže spolu s dalšími neblaze proslulými zloduchy o místo králova bojovníka.

Celou recenzi najdete zde.

Hodnocení: 91%


pátek 4. listopadu 2016

Psycho: Sanatorium - Norman Bates opět na scéně

V příběhu zavítáme do sanatoria, jehož pacienti jsou nebezpeční zločinci, násilníci, vrazi, kteří nemohou kvůli duševní chorobě odsedět svůj trest.

Norman Bates vrah odsouzený na doživotí, který na první pohled vypadá neškodně, až mírumilovně, ale za svůj život už stačil zabít několik lidí. I když podle něj je za všechny vraždy zodpovědná jeho matka, která mu nakazuje dělat hrozné věci, když se ujme vlády nad jeho tělem.

úterý 1. listopadu 2016

Nic není takové, jak se na první pohled zdá



Pomsta & rozbřesk je stejně jako Dvůr trnů a růží a Stínová královna další povedený retelling, tentokrát na motivy pohádky Tisíce a jedné noci. Kde se setkáme s krásnou, tvrdohlavou, despotickou, odvážnou a kurážnou Šeherezádou al- Chajzurán, která se rozhodne postavit se mocnému, zlomenému, chladnému a odtažitému králi Chálidovi Ibn al – Rašídovi.

Mně osobně se moc líbí celkové zpracování knihy, které na mě působí orientálně a které mě úplně přeneslo do honosného paláce kalifa. Celkovému dojmu pomohla i neobvyklá jména.