pátek 11. srpna 2017

Blogerská soutěž o knihovnu

Stejně jako mnoho dalších blogerů i mě oslovila paní Fialová z firmy Biano.cz (zabývající se prodejem nábytku a dekorací), abych se zúčastnila letní soutěže, na které se podílí i skvělý Martinus.cz. Zadání bylo jasné – vytvořit čtecí koutek podle mých představ. S chutí jsem se do toho pustila, protože jsem věděla, do čeho jdu a plnit takový krásný úkol je pro mě zábava. :)


Výsledek obrázku pro biano
zdroj


Jelikož stále nemám svoji vysněnou knihovnu, tak bych byla proti sobě, abych nezkusila štěstí. A třeba se mi konečně podaří vyhrát. Doma už mi skříně přetékají pod tíhou knih, které neustále přibývají. Dávám je už všude tam, kde je místo, a kde se najde volná skulinka. O to víc bych chtěla nějakou pořádnou, masivní a především prostornou knihovnu, kde bych mohla své poklady vystavovat a ne schovávat. ;-)

 A jak bych si svou vysněnou knihovnu představovala?  
Když zavřu oči, tak mám určitou představu pokoje, ve kterém bych chtěla skladovat knihy a kde bych relaxovala při čtení. V mém budoucím bytě nebo domě bych čtecímu koutku ráda věnovala celý jeden velký pokoj. Nesměla by zde chybět nějaká knihomolská tapeta (nejlépe z motivem knihy), vysoká lampa, která by stála vedle pohodlného křesla a zbytek prostoru by zabírala obrovská knihovna a v ní nejen knihy, ale různé knihomolské nezbytnosti, které by dozdobily celý pokoj. Určitě bych uvítala i nějaký ten obraz, svíčky a samozřejmě květiny.

Nad výběrem samotné knihovny jsem samozřejmě strávila nejvíce času, protože existuje nepřeberné množství druhů, tvarů, barev a materiálů. Každý si přijde na své a prostě nešlo vybrat jen jednu. Takže jsem vytvořila takovou koláž.





I když se mi líbí takové ty menší knihovničky a skříňky, tak pro mě jako zapáleného knihomola, který vlastní opravdu slušnou řádku knížek, jejichž počet se každý měsíc navyšuje, by to nebylo efektivní a musela bych jich mít hned několik. Přesto vypadají skvěle a dají se uvnitř skladovat nejen knihy, ale i jiné potřebné předměty, což je super. Jsou opravdovou ozdobou interiéru.

Křeslo je v knižním koutku také nesmírně důležité, protože pohodlné místo na čtení je k nezaplacení. Na stránkách Biano.cz jsem objevila mnoho zajímavých kousků, s některými z nich se chci podělit. Mě osobně zaujalo hned několik typů. Odmala ráda relaxuji v závěsné síti, takže závěsné křeslo bych brala hned. :D Lákaly by mě i křesla s podnožkou nebo ty houpací.



Člověk by řekl, že když už má vybranou knihovnu, tak křeslo už nebude nejmenší problém, ale opak je pravdou. Z té neskutečné škály druhou, vybrat jedno byl nadlidský úkol. Přemýšlela jsem, zda dát přednost designu nebo pohodlí. A co jsem si nakonec vybrala?

Trvalo mi poměrně dlouho, než jsem zkombinovala různé kousky a byla spokojená s výsledkem. Ale nakonec se vše podařilo a já jsem nadšená, na tenhle čtecí koutek bych si opravdu rychle zvykla. :)



Rozhodnutí o tom, zda se zúčastním nebo ne, bylo opravdu lehké. Za prvé prohlížet si knihovny mě asi nikdy neomrzí, za druhé ceny jsou více než lákavé a za třetí bych si mohla vyčítat, že jsem nezkusila štěstí, co kdybych náhodou opravdu vyhrála   - vysněnou knihovnu a křeslo na čtení v celkové hodnotě až 50 000 tisíc korun. Takže jsem se do toho pustila a přiznám se, že jsem strávila u sepisování článku a vybírání nábytku poměrně hodně času, tak snad jsem alespoň inspirovala někoho dalšího. J


A na závěr nesmí chybět nějaké ty tipy na knihy. Rozhodla jsem, že vyberu tři nejlepší příběhy, které jsem letos četla. V tomhle seznamu nemůže chybět Dvůr mlhy a hněvu, Císařovy čepele a Krvavé ostří.

 (zdroj)

Všechny knihy jsou napínavé, zasáhnou srdce a zaujmou natolik, že pro vás bude těžké je na chvíli odložit.  

Na stránkách Martinus.cz jsem ještě objevila zajímavé knihy, které mají teprve vyjít, ale já osobně se na ně už neuvěřitelně těším. :)  U všech těchto případů jde o pokračování úžasných sérií, které mohu vřele doporučit. Další příběhy najdete na mém wishlistu.
 Jak se Vám líbí moje vysněná knihovna? A jakou by jste chtěli naopak vy?

6 komentářů:

  1. Pořád přemýšlím o tom, jestli do toho jít, nicméně se mi líbí tvoj eknihovna. Světlé barvy a útulno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za zkoušku nic nedáš. :D A já se ráda podívám na oplátku zase na tvoji knihovnu. :)

      Vymazat
  2. pekne variace, i kdyz to posledni kreslo by pro me nebylo, moc zdobene :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi na něj právě líbilo. :D Připadala bych si v něm jako princezna. :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné čtecí koutky, tam by se to krásně četlo :) Přemýšlím, jestli se toho také zúčastnit, vybírání knihovniček mě baví, ale v současnosti pro ně není doma místo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zkus, mě to bavilo a navíc v případě výhry můžeš udělat radost někomu z rodiny nebo známých, když u vás není místo. ;-)

      Vymazat